Jezus, waarom? Lezing en muziek

Jezus, waarom? Lezing en muziek
Foto aangeleverd

Lezing door Bas Ragas en Ad van Nieuwpoort met livemuziek door Niki Jacobs

Wat uw geloofsovertuiging ook is, welke achtergrond of overtuiging: Ragas en van Nieuwpoort nemen u mee door de Bijbel en duiden hoe die verhalen voor iedereen ook nu van grote waarde kunnen zijn. Je hoeft er alleen nog maar voor open te staan.

‘Wie of wat is God?’ ‘Is de Bijbel een historich, literair of religieus boek?’ en ‘Hoe relevant zijn deze verhalen anno 2024?’ Dat vroeg Bas Ragas zich af; hij raakte erdoor bevlogen en schreef samen met zijn goede vriend Ad van Nieuwpoort de bestseller Jezus, waarom? Op 7 juni te horen in de Engelmunduskerk in Oud-Velsen.

Schoonheid en waardevolle lessen van zingeving
Aan de hand van verschillende bijbelverhalen laten zij die schoonheid zien en reiken zij waardevolle lessen van zingeving aan. Bas las vier jaar lang met zijn goede vriend de Bijbel. Ze voerden vele lange en waardevolle gesprekken om tot een kern te komen waar het leven over zou kunnen gaan. ‘Wat geeft ons leven waarde, inhoud en duiding?’ ‘En hoe komt het dat sommigen zich in deze tijd verloren voelen, losgezongen van de samenleving en haar taal, cultuur en basis?’ Want het neoliberale idee van goed leven lijkt voor de meeste van ons helemaal niet te kloppen. Het leidt niet tot geluk, maar tot een verweesde samenleving van profilering, winnaars en verliezers. Het ‘voor wat hoort wat’ -adagium staat in schril contrast met compassie, menselijkheid en zelfkritiek. En dát vond Bas in de Bijbel.

Niki Jacobs: zang en gitaar
De lezing wordt muzikaal omlijst met livemuziek door zangeres en gitariste Niki Jacobs die gespecialiseerd is in Jiddische liederen en volksmuziek.
Niki Jacobs vertolkt al meer dan twintig jaar het Jiddische lied. Internationaal wordt zij gezien als één van de beste vertolkers daarvan. Zij wilde het Jiddisch dat vroeger in onze straten klonk, weer laten klinken in de Nederlandse theaters en natuurlijk vér daarbuiten. Samen met haar fenomenale ensemble slaat zij met haar muziek een brug tussen het Europa van toen en de muziekliefhebber van nu.

Datum: 7 juni 2024, Engelmunduskerk Oud-Velsen, aanvang 20.15 uur, einde 22.00 uur Toegang € 15,00
Kaarten te koop via: https://www.engelmunduskerkoudvelsen.nl/event/lezing-jezus-waarom/