Zuidoostrand Driehuis: meer archeologisch onderzoek

Zuidoostrand Driehuis: meer archeologisch onderzoek
© RTV Seaport / Lotje Eikelboom

In november vorige jaar werd er op de Zuidoostrand in Driehuis archeologisch onderzoek gedaan. Toen bleek dat er meer onderzoek nodig is. Op 15 mei gaat dat beginnen.

In november vorig jaar werd er aan de Zuidoostrand in Driehuis archeologisch onderzoek gedaan. Op die plek willen ontwikkelaars Amvest en Heijmans woningen bouwen. Uit dat onderzoek bleek dat er meer archeologisch onderzoek nodig is. Over de reden daarvoor zijn geen mededelingen gedaan. Het werk begint 15 mei en zal – net als vorige keer – ongeveer een week duren. Maar voordat bekend wordt wat er gevonden is, zal er nog wel wat meer tijd overheen gaan.

Stand van zaken woningplannen

De ontwikkelaars zijn bezig met de uitwerking van het stedenbouwkundig Voorlopig Ontwerp voor die plek. Nog deze maand is er een sessie met het projectteam en de klankbordgroep. Dan zal het gaan over de inrichting van de openbare ruimte en het groen. Meer informatie: https://www.zuidoostrand-driehuis.nl/. Daar kunt u zich ook opgeven voor de nieuwsbrief over dit bouwproject.