Inwoners eisen maatregelen tegen spekgladde stoep in centrum IJmuiden

Inwoners eisen maatregelen tegen spekgladde stoep in centrum IJmuiden

In een brief op poten aan de gemeente Velsen eist het Platform Toegankelijkheid maatregelen van de gemeente om de stoep in de Lange Nieuwstraat veiliger maken. “Als het regent, wordt het natuursteen spekglad. Het is wachten op een ernstig ongeluk”, aldus voorzitter Els Zorgdrager van het platform.

De stenen liggen er nu zeven jaar en al vanaf het begin wordt er over geklaagd. De stenen veranderen niet alleen in een glijbaan als het regent, ook de gleuven en kieren die erin zijn ontstaan, zijn gevaarlijk voor minder stabiele gebruikers. Mensen die met een stok of een rollator het stukje stoep voor de HEMA moeten passeren, lopen een groot risico, vindt het Platform Toegankelijkheid. “Als het regent vermijden mensen dit stuk stoep, ze gaan dan liever de HEMA binnen om dit stuk stoep te ontlopen, dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn”, zegt Els Zorgdrager van het Platform.

Het Platform Toegankelijkheid bestaat uit vrijwilligers die de gemeente gevraagd en ongevraagd advies kunnen geven over een veilige inrichting van de openbare ruimte in Velsen. Het platform is vooral gericht op de toegankelijkheid van de stad voor mensen met een beperking.

Reactie Gemeente
De gemeente Velsen laat bij monde van een woordvoerder weten dat het college de brief van het platform heeft ontvangen. Er is begrip voor de zorgen die er bestaan en de gemeente belooft op korte termijn met een inhoudelijke reactie te komen.