De kerk als concertzaal tijdens Classical Tour

De kerk als concertzaal tijdens Classical Tour
© Google Maps

Op moederdag zullen vier monumentale kerken in Kennemerland hun deuren openen voor de Classical Tour 2024. Deelnemers kunnen totaal vier klassieke concerten bezoeken in Bloemendaal, Spaarndam en Santpoort.

De middag start met keuzeconcertjes in de Oude Kerk Spaarndam, de Dorpskerk van Bloemendaal en de Zocherlounge in Bloemendaal, net net over de grens van Santpoort-Zuid. Elke deelnemende kerk heeft een eigen bijzondere sfeer. In de unieke gebouwen geven getalenteerde musici korte concerten, speciaal gemaakt voor de karakteristieke ruimtes.

Met een “Passe-Partout” kunnen fietsers langs de kerken trekken en genieten van drie concerten verzorgd door studenten van het conservatorium in Amsterdam en Den Haag. Elk concert vindt plaats in één van de deelnemende kerken, gevolgd door een afsluitend concert in de Dorpskerk te Santpoort. Het programma omvat optredens van het Mesdag Quartet, het Sokoly Trio, Diana Sanz Pascual, en Alexander Lutz Garcia.

De concerttijden zijn als volgt:

  • 12.15 uur: Dorpskerk Bloemendaal
  • 13.30 uur: Zocherlounge Bloemendaal
  • 14.45 uur: Oude Kerk Spaarndam

De middag wordt afgesloten in de Dorpskerk van Santpoort-Noord met het slotconcert door Céline Janssen om 16:00 uur in de Dorpskerk te Santpoort Noord. Céline Janssen is artiest, operasopraan en theatermaker. Zij zal klassiek met opera verbinden ‘voor dummies’.

De organisatie van de Classical Tour is zeer dankbaar voor de steun van de J.C. Ruigrokstichting, het Haarlemsche Muziekfonds, Bloemendaal Samen, en de Gemeente Velsen. Voor meer informatie over het programma, de route en tickets, kunt u terecht op classicaltour.nl.