Telstar  overtuigend in laatste thuisduel

Telstar  overtuigend in laatste thuisduel

Met dank aan de competitieleider kan Telstar een rol gaan spelen in de strijd om promotie naar de eredivisie. Vrijdag wachtte namelijk thuis nummer 3 F.C.Groningen en volgende week dient het af te reizen naar Tilburg om wellicht het kampioensfeestje te verstieren van koploper Willem 11. Dé manier ook voor Telstar-spelers om zichzelf prominent op de kaart te zetten met het oog op volgend seizoen! Door verscherpte regels voor Telstar-supporters, een losse kaart aanschaffen in persoon aan het loket, werd voorkomen dat half Groningen naar de IJmond zou afreizen. Nu bleef hun support beperkt tot 350 zenuwachtige en zeer luidruchtige fans.’’ Telstar heeft nieuw elan gekregen na de trainerswissel en beschikt voorin met veel snelheid,’’ stelde Dick Lukkien waarschuwend vooraf vast.

Briljante start Telstar

Lukkien had voorspellende gaven  en was beducht want Telstar pakte de gasten bij de strot en nam al na 40 seconden(!) een voorsprong toen Thomas Oude Kotte wie anders dan Zakaria Eddahchouri vond en die drukte voor de 14e maal dit seizoen van dichtbij doeltreffend af;1-0. F.C. Groningen wist niet waar het zoeken moest en mocht van geluk spreken dat Telstar voor rust al op een geruststellende voorsprong had kunnen en moeten komen. Kenmerkend het aantal schoten op doel van Groningen voor rust: 0!

Ook na de hervatting, toen F.C. Groningen weliswaar aandrong maar tot weinig uitgespeelde mogelijkheden kwam, was het Telstar dat tweemaal dichtbij 2-0 kwam. Zakaria Eddahchouri schoot vanuit de draai kiezelhard net naast maar hét moment suprême kwam in minuut 75 toen twee invallers het attractieve duel hadden moeten beslissen in IJmuidens voordeel. Cain Seedorf vond Mees Kaandorp maar zijn balaanname was zodanig dat een Groningse verdediger zijn inzet nog maar net kon blokken.

Zeven minuten extra tijd doet  Telstar de das om

Zeven (!?) minuten extra tijd trok scheidsrechter Martens bij met enorme gevolgen. Want in 90+5 de ultieme deceptie voor de Witte Leeuwen. Thom van Bergen zag toen kans de bal in de goal te werken. Het stilgevallen Groningse legioen werd wakker en raakte bijkans in extase. Door het gelijke spel kan F.C. Groningen volgende week namelijk rechtstreeks promoveren als concurrent Roda JC thuis wordt verslagen. Voor Telstar was het zuur dat zo laat een onverdiende puntendeling moest worden geïncasseerd na een geweldige partij voetbal.’’ Jullie waren beter als ik eerlijk ben,’’ stamelde een aangeschoten, dolblije en uitzinnige Groninger met drie biertjes in zijn hand na afloop in de afgeladen sponsorruimte. Telstar liet zich van zijn beste kant zien en kan wellicht volgende week in Tilburg de al gepromoveerde Tricolores van het kampioenschap afhouden. In de vorm en met de tomeloze inzet van vrijdagavond geen onoverkomelijke opgave. Wie had dat een paar maanden terug kunnen bevroeden? 

Hans Akkerman