Opbouw kampement Santpoort

Opbouw kampement Santpoort

Van zaterdag 4 mei tot en met maandagochtend 6 mei wordt op de Weijman Weide in het centrum van Santpoort-Noord een re-enactment kampement opgezet om toeschouwers en deelnemers een stukje geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en vredestaken van het leger mee te geven. De eerste tenten werden vrijdagmiddag opgebouwd.

Op het kampement bivakkeren het hele weekend re-enacters en deelnemers aan de vrijheidstoer die op Bevrijdingsdag plaatsvindt. Onder meer het bereiden van maaltijden, radioverbindingen maken, de medische aspecten en de historische voertuigen van de vrijheidsroute op 5 mei zijn te bezichtigen. Het tentenkamp is van zaterdag geopend om 10.00 uur en sluit om 16.00 uur. Op zondag is het tentenkamp ook weer in de middag geopend.

Bekijk het volledige programma op 4 en 5 mei via 4en5meivelsen.nl/4-en-5-mei-2024-2/