Wim Poppe vertelt over vrijwilligerswerk bij de KNRM

Wim Poppe vertelt over vrijwilligerswerk bij de KNRM

Afgelopen donderdag was het weer tijd voor Helden van Velsen met deze week weer een bijzondere gast: Wim Poppe. Wim is vrijwillige opstapper bij de KNRM van IJmuiden. Hij vertelde alles over de KNRM ook bijvoorbeeld over het 200 jaar bestaan.

De KNRM bestaat 11 november aanstaande 200 jaar en voert al die jaren, kosteloos, de hulpverlening uit op zee en op de binnenwateren. Er is veel veranderd in die 200 jaar: van roeireddingboten naar snelle motorboten en van kurken reddingvesten naar speciale overlevingspakken. Onveranderd is dat KNRM’ers het werk geheel kosteloos en vrijwillig doen en de opstappers 24 uur per dag onder alle weersomstandigheden oproepbaar zijn. Ze weten nooit wat hun te wachten staat. Acties die grote impact kunnen hebben op degenen die worden geholpen.

luister de hele uitzending hieronder terug