Velsen kleurt oranje voor Koningsdag

Velsen kleurt oranje voor Koningsdag

Velsen kleurt oranje voor Koningsdag! In de verschillende dorpskernen was er op de verjaardag van de koning weer genoeg leuks te doen voor jong en oud. Vrijmarkten, de koningskermis, live muziek en gezelligheid!

In IJmuiden kon je de vrijmarkt bezoeken. Deze strekte over de Lange Nieuwstraat, het Velserduinplein en Marktplein. Ook was de Koningskermis op Plein 1945 dit jaar weer een populaire bestemming.

Ook in het centrum van Velserbroek was er allerlei leuks te vinden op de vrijmarkt. Orkest Booh! zorgde voor muzikale begeleiding. Kids konden meedoen met een wedstrijd rondom de mooist versierde fiets.

In Driehuis begonnen de festiviteiten met een muzikale optocht door het dorp en het hijsen van de vlag. Het feest vond weer plaats op het veldje aan de Aagtevonklaan. Mensen konden meedoen aan de welbekende bosloop, oudhollandse spelletjes en er waren kindervoorstellingen voor de kids. Ook was er genoeg moois te vinden op de vrijmarkt. Dat alles werd gevolgd door een muzikale namiddag met optredens van The Warnars, 3House DJ’s en de Colibri The Band.

In Santpoort-Noord vonden alle festiviteiten plaats op het landje van Scholz. Daar konden kids dansen, voetballen, spelen op de zandberg of springkussen. De dag werd afgesloten met live muziek van Full Count.

Bekijk hier de beelden!

Foto’s door Ton van Steijn