Tien Koninklijke Onderscheidingen en vier jeugdlintjes uitgereikt tijdens Lintjesregen

Tien Koninklijke Onderscheidingen en vier jeugdlintjes uitgereikt tijdens Lintjesregen
Achterste rij: N. van Nijendaal, P. de Ruijter, burgemeester Frank Dales, J.P. Hof, A.J.H. van der Aar. Voorste rij: C.J. Harder, C.M. Mazurel – de Bie, J.B. Zwanenburg, R.H. de Vries, V.M.M. van Hamburg – van der Voort, Q.P. Stolp. Fotograaf Reinder Weidijk

Op donderdag 26 april worden traditiegetrouw de Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt in heel Nederland. Burgemeester Dales reikte de lintjes vandaag uit vanaf het gemeentehuis in IJmuiden. Twee dames en acht heren uit Velsen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. En dit jaar waren er daarnaast ook vier jeugdlintjes; voor één meisje en drie jongens.

De gedecoreerden waren de heer A.J.H. van der Aar, mevrouw V.M.M. van Hamburg – van der Voort, de heer C.J. Harder, de heer J.P. Hof, mevrouw C.M. Mazurel – de Bie, de heer N. van Nijendaal, de heer P. de Ruijter, de heer Q.P. Stolp, de heer R.H. de Vries en de heer J.B. Zwanenburg.

Tijdens de algemene gelegenheid reikte burgemeester Frank Dales ook vier gemeentelijke jeugdlintjes uit. Vandaag kregen broer en zus Aedan van Ombergen, 8 jaar, en Niamh van Ombergen, 10 jaar, beiden een lintje uitgereikt. Daarnaast mochten ook Noan Botman, 8 jaar, en Mohammad Mousa, 17 jaar, eentje ontvangen.

v.l.n.r. Mohammad Mousa, Noan Botman, burgemeester Frank Dales, Niamh van Ombergen, Aedan van Ombergen. Fotograaf Reinder Weidijk.

Smoes
Zoals gewoonlijk werden de decorandi met een smoesje naar het gemeentehuis gelokt, waar ze hoorden dat ze een lintje zouden krijgen. De verrassing was groot, zowel onder jongere als oudere aanwezigen. De burgemeester leidde de feestelijke uitreiking en roemde de inzet van alle personen. Bovendien werd voor alle gedecoreerden een persoonlijke video getoond.

Jarenlange of bijzondere inzet
De onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau is alleen bedoeld voor mensen die zich jarenlang hebben ingezet voor de samenleving. In de regel gaat het vooral om vrijwilligerswerk, vaak voor verschillende organisaties of verenigingen. Met de jeugdlintjes hoopt de gemeente dat kinderen en jongeren zich ook extra gestimuleerd voelen om zich belangeloos in te zetten voor anderen en de samenleving.

RTV Seaport was live aanwezig. Bekijk de uitzending hieronder terug.