Dag en nacht paraat voor het redden van drenkelingen

Dag en nacht paraat voor het redden van drenkelingen
© KNRM, fotograaf Martijn Bustin

Tijdens de live uitzending van het radioprogramma Helden van Velsen is vanavond Wim Poppe te gast in de studio. Wim Poppe is opgegroeid in IJmuiden en plaatsvervangend schipper en opstapper bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij op het reddingstation in IJmuiden. Luister tussen 17 en 18 uur naar Helden van Velsen.

De KNRM bestaat 11 november aanstaande 200 jaar en voert al die jaren kosteloos, de hulpverlening uit op zee en op de binnenwateren. Er is veel veranderd in die 200 jaar: van roeireddingboten naar snelle motorboten en van kurken reddingvesten naar speciale overlevingspakken. Onveranderd is dat KNRM’ers het werk geheel kosteloos en vrijwillig doen en de opstappers 24 uur per dag onder alle weersomstandigheden oproepbaar zijn. Ze weten nooit wat hun te wachten staat. Acties die grote impact kunnen hebben op degenen die worden geholpen.

Natuurlijk komen er vanmiddag mooie spannende verhalen aan de orde maar ook wat het betekent als je dag en nacht paraat staat voor het redden van drenkelingen.

Havenfestival
Het culturele programma van het Havenfestival IJmuiden is rond en daarom wordt er halverwege het programma gebeld met Dennis Sintenie, één van de programmeurs van het Havenfestival IJmuiden.

Helden van Velsen wordt vanmiddag gepresenteerd door Martijn Mewe en Netty Struijs. Helden van Velsen is te beluisteren via de Ether op107,8 FM en te zien via de webcam op Ziggo 37 en KPN 1490.