Dok 1 : nieuwbouw Sluisplein

Dok 1 : nieuwbouw Sluisplein
impressie aangeleverd

De komende 1½ tot 2 jaar is het Sluisplein éénrichtingsverkeer. HSB Bouw gaat er een appartementencomplex bouwen. Eind deze of begin volgende maand is de start.

HSB-Bouw uit Volendam gaat een appartementencomplex bouwen tegenover de Felison Terminal; dat wordt Dok 1 genoemd. Gedurende de bouw – die 1½ tot 2 jaar zal duren – is het Sluisplein éénrichtingsverkeer. De parkeerplekken naast de rijbaan, langs het Noordzeekanaal, zullen tijdens de bouw verdwijnen. Ze komen terug in de Visstraat op de kop van het keten/parkeerterrein (Dok 5 terrein). Deze parkeerplekken zijn inmiddels gereed en kunnen gebruikt worden.

Start eind april / begin mei

De bedoeling is om in de week van 29 april de vooraankondigingen voor het parkeerverbod te plaatsen; zo ontstaan er ruimte voor de aanpassingen in het straatwerk. Het éénrichtingsverkeer gaat waarschijnlijk in vanaf week 18/19 – 29 april of 6 mei; dan worden ook de hekken geplaatst. Het verkeer wordt omgeleid met borden. Nadere informatie zal zeker nog volgen.

Deze maatregelen gelden tijdens de hele bouwperiode. Bekijk hieronder de impressies van hoe de woningen eruit komen te zien.