Niet Maaien voor de Bijen

Niet Maaien voor de Bijen
Een biodivers dak van Dakbloemenweide

Maai Mei Niet zet zich in voor bijen en lanceert een speciale campagne om gazons te veranderen in plekken waar bijen dol op zijn. In mei vragen ze iedereen om het gras niet te maaien. Dit helpt bijen en andere belangrijke insecten.

In Engeland heeft dit al gewerkt: daar kwamen soms wel 10 keer meer bijen! Albert Knol van de Bijenstichting in Noord-Holland zegt dat als we alle grasvelden niet maaien, het net één groot bijenbuffet wordt, ter grootte van 11.000 voetbalvelden! Iedereen kan meedoen: mensen thuis, maar ook gemeenten en provincies. Als je een deel van je grasveld laat groeien, help je de bijen en maak je de natuur mooier.

Doe mee met Maai Mei Niet en help Nederland een fijnere plek te maken voor bijen. Wil je meer weten? Kijk dan op maaimeiniet.nl of stuur een mailtje naar maaimeiniet.nl@gmail.com.