Luister terug: Anneke v.d. Molen te gast bij Kijk in de Wijk

Luister terug: Anneke v.d. Molen te gast bij Kijk in de Wijk

In de uitzending van Kijk in de Wijk op zaterdag 30 maart ging John van Opijnen in gesprek met Anneke van de Molen, voorzitter van wijkplatform IJmuiden-Zuid. In het eerste deel introduceerde John een drietal onderwerpen: De leefbaarheid voor IJmuiden-Zuid, drugsoverlast en het van project Pont tot Park.

Het gebied IJmuiden-Zuid loopt van de zuidkant van de rotonde het Gijzenveldplantsoen t/m de Noostraat aan de noordkant en de Minister van Houtenlaan aan de zuidkant. Ook de gebeurtenissen rond de verbouwing en de tijdelijke sluiting van de schouwburg, vanaf eind juli dit seizoen, de waterproblematiek aan de Heerenduinweg, de schulden problematiek en de verkeersproblematiek in de wijk kwamen ter sprake.

In het tweede en slot deel kwamen veel onderwerpen aan de orde. Zoals de drugsoverlast en jongeren problematiek. De gevolgen van de sluiting van het buurthuis de Spil in de wijk voor o.a. de jongeren. En hoe het prijswinnend idee voor een jongerenhonk aan de Heerenduinweg uiteindelijk verzandde. Dit zijn een aantal van de besproken onderwerpen in dit interview die aan de orde kwamen.

Luister hieronder het hele interview terug!