Telstar onderuit in tumultueus duel

Telstar onderuit in tumultueus duel
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Nog een miniem kansje om als tweede in de periode te eindigen en winnaar te worden van de 4e periode maar niemand eigenlijk die daar nog in geloofde. Telstar zal de laatste vier duels ( Emmen en Groningen thuis en Eindhoven en Willem11 uit) willen aantonen dat het seizoen toch nog wordt afgesloten met hoop voor de toekomst. Emmen had zich zeker ook meer voorgesteld na de degradatie in het vorige seizoen. De Drentenaren bivakkeren momenteel op een beschamende 12e plek maar hebben gek genoeg nog steeds uitzicht op ‘’het toetje’’ Fred Grim kreeg zijn congé en twee nieuwe trainers staan sinds kort voor de groep

Discutabele rode kaart Jay Kruiver kantelt duel

Voor rust met de felle wind schuin in de rug had Telstar geen kind aan Emmen en sloeg in minuut 29 en 34 genadeloos toe. Eerst knalde Mohammed Tahiri vanaf links diagonaal kiezelhard raak en even daarna kopte Thomas Oude Kotte uit een corner vrijgelaten raak;2-0. Telstar leek op rozen te zitten. Althans dat dachten ze even want in minuut 40 een domper van jewelste. Jay Kruiver stond aan de verkeerde kant te dekken, greep Vicente Besuijen opzichtig, openlijk en nogal onhandig vast, en een  directe rode kaart was het gevolg.’’ Schandalig,’’ briesten een aantal Telstar-diehards in de rust, zo hard dat een ieder het kon horen. Een kaart naar later bleek met enorme negatieve gevolgen.

Na rust was het een en al Emmen wat de klok sloeg en in een tijdspanne van 14 minuten ( tussen minuut 52 en 66) kwamen de Drentenaren op voorsprong;2-3. Het sportieve drama compleet! Eerst tekende Besuijen 2-1 aan en toen kwam hét moment van Ronald Koeman. In de veronderstelling dat hij een vrije trap mocht nemen, rolde de onfortuinlijke goalie de bal voor zich uit en had niet in de gaten dat invaller Ben Scholte achter hem opdook en de bal in de verlaten goal kon deponeren;2-2. Vier minuten later profiteerde Maikel Kieftenbeld met zijn hoofd in drie instanties van matig verdedigen aan Telstar kant;2-3. Het leek de wereld op zijn kop. Wat een manhaftig Telstar ook probeerde in ondertal het sorteerde weinig positief effect. De irritatie sloeg toe, vooral bij de fans die zich verbaal bepaald niet onbetuigd lieten, en veel grote kansen kon Telstar, ondanks een groot veldoverwicht met zijn tienen  in het laatste kwartier, niet afdwingen.

Telstar onderuit en ruiten sneuvelen

Het was ook op een ander front een naargeestige vrijdagavond want een paar kilometer verderop in de Trompstraat bij Café Telstar sneuvelden een aantal ramen. De daders: 10 mannen met bivakmutsen. Dat kwam er ook nog eens bij. Kortom:  een treurige dag op een naargeestige waterkoude avond. 

Hans Akkerman