Raadssessies over Huis van de Wijk, wonen en woningbouw, Velsen in de regio en opvang asielzoekers

Raadssessies over Huis van de Wijk, wonen en woningbouw, Velsen in de regio en opvang asielzoekers
© Aangeleverd door Gemeente Velsen

Vanavond 18 april heeft de gemeenteraad weer vier raadsessies. De sessies starten om 19.30 uur. De samenvatting van de raadsessies bekijk je via RaadspleinTV. Deze is donderdagnacht na de sessies op de RTV Seaport website te zien.

De onderwerpen op een rijtje:

 • Rapportage programma wonen en woningbouw (19.30 uur – 21.00 uur raadzaal)
  Tijdens deze beeldvormende sessie wordt het uitvoeringsplan van het programma wonen en woningbouw toegelicht en besproken. Het doel van het uitvoeringsplan is om Velsen vitaal, toegankelijk, aantrekkelijk en leefbaar te houden.
 • Traject toekomst Huis van de Wijk de Dwarsligger (19.30 uur – 21.00 uur Schoonenbergzaal)
  Een Huis van de Wijk is een buurtvoorziening waarin het initiatief van de inwoner centraal staat. Daarnaast heeft het een belangrijke ontmoetingsfunctie en kunnen inwoners er terecht voor dienstverlening door professionele organisaties, spreekuren, taaleducatie, etc.De raad wordt om advies gevraagd over de participatie en de stappen om een Huis van de Wijk te maken.
 • Velsen in de regio (21.30 uur – 23.00 uur Raadzaal)
  De raad ziet Velsen als schakel  in de samenwerking tussen IJmond en Zuid- Kennemerland. Deze adviserende sessie gaat over de invulling van de samenwerking.
 • Update regionaal plan Kennemerland opvang asielzoekers (21.30 uur – 23.00 uur Schoonenbergzaal)
  Dit is een reserve moment voor de adviserende sessie op het moment dat de beeldvormende sessie op 11 april uitloopt. Bij deze sessie kunt u niet inspreken (dat kan wel bij de beeldvormende sessie op 11 april).