Debuut concert voor jong talent

Debuut concert voor jong talent

Op zondag 14 april komen de opkomende sterren van morgen samen op het indrukwekkende podium van het Kennemer Theater om hun talenten te tonen. Host Eva Koreman van radio 3FM zal met hen in gesprek gaan en hun optredens in dans, muziek, theater en beeldende kunst aankondigen.

Voor deze talenten is dit een spanende ervaring. Velen staan voor het eerst op zo’n groot podium. Mark van der Jagt, initiatiefnemer van het Regionaal Talent Centrum, beschouwt dit als een belangrijke stap: “Bij On Stage brengen we de toptalenten bij elkaar van vier samenwerkende kunstencentra uit Beverwijk, Bloemendaal, Heemskerk en Velsen. Zelfstandig zijn deze centra te klein om het maximale voor hun toptalenten te kunnen betekenen, maar door samen te werken in zo’n Regionaal Talent Centrum creëren we meer mogelijkheden en synergie tussen hun talenten in alle disciplines.”

Het gevarieerde programma laat zien dat alle disciplines vertegenwoordigd zijn. De optredens variëren van rock- en dancemuziek van Tramp en DJ Virato tot klassieke stukken met cello, dwarsfluit, harp en viool. Ook DanceWorks Velsen zal hun meest getalenteerde groep van de vooropleiding, de Junior Dance Company, presenteren. Theater wordt vertegenwoordigd door de productieklas uit Beverwijk met een fragment uit hun nieuwe voorstelling “Schaap”. Het tekenatelier uit Heemskerk en leerlingen van het Kunstlab XL zorgen voor achtergrondprojecties bij enkele optredens en het decor van “Schaap”.

Eva Koreman, bekend van haar werk bij 3FM en NPO1, kijkt ernaar uit om deze talenten te ontmoeten op het podium. Vanaf 14:30 uur ben je van harte welkom in het Kennemer Theater om onze regionale talenten te bewonderen. De voorstelling begint om 15:00 uur en de toegang is gratis.