Bomen kijken in het Nationaal Park

Bomen kijken in het Nationaal Park
Foto © IVN

Houd u van natuur en wilt u bomen ontdekken? Deze zaterdag vindt er een bomenexcursie plaats van 14.00 tot 16.00 bij Duin en Kruidberg.

Tijdens een leuke wandeling op het oude landgoed leren de IVN-gidsen u meer over de wondere wereld van de bomen. Ook krijgt u een speciale ontwikkelde bomenkaart die helpt met het herkennen van de bomen.

Er is veel diversiteit in Duin en Kruidberg. Er staan inheemse boomsoorten zoals de eik of taxus, maar ook populiersoorten zoals de witte abeel zijn er te vinden. U ervaart tijdens de wandeling nog meer over de veelzijdigheid en geschiedenis van het gebied.

Een berk en een witte abeel die allebei een witte stam hebben? Je komt al veel te weten door te kijken naar blad en bloem. Knoppen en schors zijn meestal al voldoende. Dit maakt het vroege voorjaar zo’n fascinerende tijd.

Heeft u interesse in deze wandeling? Meld u dan snel aan! Het vindt zaterdag 13 april plaats van twee uur tot vier uur. De verzamelplek is de parkeerplaats bij de ingang van Duin en Kruidberg. De ingang ligt aan de Duin en Kruidbergerweg 91 te Santpoort Noord. U kan u aanmelden via np-zuidkennemerland.nl.