Sportweekend 5 tot 7 april

Sportweekend 5 tot 7 april
Pexels: Fabricio Trujillo-54567

Na het magere aantal wedstrijden rond de pasen nu weer een lekker gevuld programma. De dames van volleybalvereniging Smashing Velsen moesten op vrijdag 5 april een thuiswedstrijd spelen tegen Atalante uit Vinkeveen. De bezoekende vereniging wist de match met 0-4 te winnen.

Het korfbalteam van DKV is vanaf zaterdag 6 april de veldcompetitie begonnen. Men is gestart met een uitwedstrijd tegen DTS in Enkhuizen. De wedstrijd eindigde voor de IJmuidense vereniging in een 13-9 nederlaag. Eveneens op deze zaterdag 6 april een waterpolowedstrijd voor zowel de heren als de dames van VZV. De dames moesten op bezoek bij BZC Brandenburg in Bilthoven en leden een fikse nederlaag met de cijfers 20-7. De heren ontvingen in eigen huis Waterpolo DenHaag en verloren nipt met 10-12. Voor de heren van basketbalvereniging een mooie zaterdag. De thuiswedstrijd tegen Almere Pioneers werd met 83-59 winnend afgesloten. De dames van Akrides namen het in een thuiswedstrijd op tegen Virtus en leden met 47-54 een kleine nederlaag.                                          In de derde klasse A van het zaterdagvoetbal weer een nuttige zege van lijstaanvoerder Stormvogels. Door doelpunten van Mitchell Bormann en Melle Springer werd een 2-0 zege behaald op het Beverwijkse DEM. VSV moest een uitwedstrijd spelen bij ADO’20 in Heemskerk en wist met 1-5 te zegevieren.

In de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal behaalde VVH/Velserbroek een 2-2 gelijk spel tegen Van Nispen uit De Zilk. In diezelfde vierde klasse bleef Velsenoord puntloos onderaan staan. Ditmaal een 2-0 nederlaag in de uitwedstrijd tegen VVC.

In de vijfde klasse B van het zaterdagvoetbal een gemeentelijke derby tussen Terrasvogels en SVIJ. Terrasvogels wist de wedstrijd met 3-0 winnend af te sluiten. Het zaterdagelftal van Velsen ook uitkomend in deze afdeling moest op eigen terrein spelen tegen het Heemsteedse RCH en ging met 0-1 onderuit.

Voor de handbaldames van HCV’90 uit Velsen Noord is ook het veldseizoen weer begonnen. Op zondag 7 september moesten de dames op bezoek bij Con Zelo in Waarland en konden met een 19-24 zege tevreden de thuisreis maken.

Voor de heren hockeyers van Strawberries op deze zondag 7 april een thuiswedstrijd tegen Kraaien. De ploeg uit Driehuis moest met 1-3 de meerdere erkennen in de bezoekende vereniging uit Wijdewormer.

De rugbyers van The Smugglers uit Velserbroek moesten het zondag 7 april in een thuiswedstrijd opnemen tegen het derde team van Amstelveense RC. De ploeg uit Velserbroek moest met 26-59 zijn meerdere erkennen in de bezoekers uit Amstelveen.

In de eerste klasse A moest het zondagelftal van Velsen op bezoek bij Kolping Boys in Alkmaar. De Velsense vereniging verloor de wedstrijd met 2-0.

Het zondagelftal van VSV, uitkomend in de derde klasse B moest op eigen veld uitkomen tegen Alcmaria Victrix en wist met 2-1 te zegevieren.