Telstar trekt goede lijn door

Telstar trekt goede lijn door
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Geschreven door Hans Akkerman

Plotseling gloort er weer hoop in Velsen-Zuid. Telstar neemt in de vierde en laatste periode de vierde plek in. Achter drie ploegen die al in het bezit zijn van een periodetitel. Blijft de stand gehandhaafd, er wachten wel nog een aantal lastige potjes, dan zouden de Witte Leeuwen aan het eind deelname aan ‘’het toetje’’ hebben afgedwongen. Enfin, eerst dus maar winnen van Jong P.S.V. dat vorige week het Roda JC heel lastig maakte en pas laat met 3-2 onderuit ging. Vooraf was het talking point dat Ulrich Landvreugd volgend seizoen geen hoofdverantwoordelijke zal worden. De vraag of Anthony Correia die kans krijgt, is op moment nog speculatief. Telstar startte met dezelfde basiself als vorige week. Never change a winning team was het credo.

Beslissing valt na de pauze

Het was een klein wonder dat de gasten de eerste 10 minuten ongeschonden doorkwamen. Seedorf, Tahiri. Overtoom en Kaandorp waren allen heel dicht bij de openingstreffer. De felle Telstar-storm ging echter luwen maar dan toch halverwege de eerste helft een bevrijdende treffer. Thomas Oude Kotte stormde naar voren en zijn perfecte voorzet vond Mohammed Tahiri die kinderlijk eenvoudig scoorde;1-0. Jong P.S.V. koesterde weliswaar veel balbezit  maar ontbeerde stootkracht. Pas een minuut voor rust dan toch een domper voor een energiek Telstar dat onder Landvreugd & Correia nadrukkelijk de weg naar boven heeft gevonden. Een fraaie aanval over wel 10 schijven vond Dantaye Gilbert en hij bracht de ploegen weer op gelijke hoogte;1-1.

Metamorfose Telstar zet door

Na rust een kopie van het eerste bedrijf. Wederom zag Cain Seedorf al vrij snel  beloftevolle inzetten de lat toucheren en net naast belanden. Er werd flink gewisseld en dat betaalde zich fantastisch uit. Invaller Youssef El Kachati, koud vier minuten binnen de lijnen, zette voor en Devon Koswal pakte ‘’het presentje’’ voorbeeldig uit; 2-1. De bevrijdende derde goal kwam op naam van Zakaria Eddahchouri die klunzig uitverdedigen van de Eindhovense-goalie Niek Schiks meedogenloos afstrafte;3-1. ’’ Bevrijdende goal? Mwa, zo zie ik dat niet. Ik ben er weken uit geweest met een nare blessure en moest aanleren goed naar mijn eigen lichaam te luisteren. Ik ben hartstikke blij dat ik mijn team met een goal in veilige haven kon knallen,’’ concludeerde de ingetogen spits voor de ESPN-camera’s die zijn 12e treffer aantekende.

Telstar doet goede zaken

Telstar blijft nadrukkelijk in de race om de 4e periodetitel en heeft inmiddels een prachtig doelsaldo gerealiseerd (11-4) Volgende week wacht een ongetwijfeld volle Vijverberg in Doetinchem. Een sportieve test van jewelste maar wel een waar nu al naar wordt uitgekeken door spelers en supporters. De trainerswissel heeft goed uitgepakt. Het spel is frisser en dynamischer geworden en daar hadden weinigen een paar weken terug nog serieus rekening mee gehouden.