Sportweekend 15-17 maart

Sportweekend 15-17 maart
Pexels: Dne stock project

Dit weekend mochten de dames van volleybalvereniging Smashing Velsen het spits afbijten. De Velsense dames moesten vrijdag 15 maart een thuiswedstrijd spelen tegen The Setfighters uit Zaandam en gingen met 0-4 onderuit. De heren van Smashing Velsen moesten een dag later een uitwedstrijd spelen tegen SKC uit Leiden. Zij moesten hun meerdere erkennen in de Leidse studenten en verloren de match met 3-1.

Zaterdagmiddag 16 maart moest korfbalvereniging DKV thuis aantreden tegen streekgenoot Stormvogels uit Uitgeest. Dit werd een duidelijke 15-8 zege voor de IJmuidense vereniging.

Bij het handbal ontvingen de dames van HCV’90 uit Velsen Noord ďe lijstaanvoerder Dynamo. In een spannende wedstrijd werd nipt met 20-21 verloren.

Voor de heren en dames van basketbalvereniging Akrides een teleurstellend weekend. De dames speelden in eigen huis tegen het Amsterdamse US en verloren tenauwernood met 44-46. De heren speelden eveneens thuis en ontvingen lijstaanvoerder Arnhem Eagles. Deze wedstrijd eindigde in 57-78  nederlaag voor de heren uit Velsen.

De dames van waterpolovereniging VZV moesten op bezoek bij ZPC Amersfoort en wisten een 12-12 gelijkspel af te dwingen.

In de derde klasse A van het zaterdagvoetbal een goed resultaat voor de ploegen uit onze gemeente. VSV moest een uitwedstrijd spelen bij Beverwijk en wist de tegenstander op een 0-6 nederlaag te trakteren. IJmuiden moest het in een derby opnemen tegen het Beverwijkse DEM en wist met 2-1 te zegevieren. Voor Stormvogels stond er een thuiswedstrijd tegen het Haarlemse EDO op het programma. De IJmuidense lijstaanvoerder wist nipt met 1-0 te winnen door een doelpunt van Melle Springer.

In de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal wil het nog steeds niet lukken voor Velsenoord om punten binnen te halen. Dit keer werd met 1-0 verloren van RKAVIC. Voor VVH/Velserbroek dit weekend ook een gevoelige nederlaag. Zij gingen thuis met 0-3 onderuit tegen Vlug & Vaardig.

In de vijfde klasse B lijkt SVIJ het spoor bijster te zijn. De uitwedstrijd tegen Germaan/De Eland werd met 3-1 verloren, waardoor men nu afgezakt is naar de derde plaats op de ranglijst. Voor het zaterdagelftal van Velsen een mooi weekend. In een thuiswedstrijd werd Vogelenzang met een 4-1 zege aan de kant geschoven. Terrasvogels moest ook een thuiswedstrijd spelen. Op Sportpark De Elta in Santpoort werd een 9-2 zege behaald op ZSGOWMS.

Het zondagelftal van VSV moest op 17 maart een thuiswedstrijd afwerken tegen Sporting Krommenie. De mannen uit Velserbroek wisten door een doelpunt van Florient Lievense op 1-0 te komen. Ondanks een rode kaart voor VSV en het uitspelen van de wedstrijd met 10 man wisten de mannen van VSV de voorsprong nog uit te breiden tot 2-0 door een doelpunt van Gino Demon.

Bij het hockey op deze zondagmiddag 17 maart voor zowel de dames als de heren van Strawberries een thuiswedstrijd tegen het Haarlemse Saxenburg. De dames behaalden een verdienstelijk 1-1 gelijk spel tegen de Haarlemse nummer twee van de ranglijst. Ook de heren van Strawberries behaalden een remise tegen hun Haarlemse opponent. Zij speelden 2-2.

Ook op deze zondagmiddag 17 maart een mooie 81-12 zege van de rugbyers van The Smugglers. Zij namen het ol tefen het tweede team van Bassets/Hawks. Door dit resultaat zijn ze gestegen naar de vierde plaats op de ranglijst.

De heren van waterpoloclub VZV speelden 17 maart een uitwedstrijd in Deurne tegen DZT’62 en moesten met 16-10 hun meerdere erkennen in de tegenstander.