Bel Canto klaar voor nieuwe operavoorstelling

Bel Canto klaar voor nieuwe operavoorstelling

Aan de vooravond van hun nieuwe voorstelling zijn de ruim 60 leden van amateur operakoor Bel Canto druk aan het werk tijdens de generale repetitie. Hoewel het operakoor normaal altijd twee jaar doet over het instuderen van een opera, hebben de leden er nu slechts één jaar over gedaan. Reden daarvoor is de geplande verbouwing van de Stadsschouwburg Velsen. Bel Canto staat komend weekend op het podium van de Stadsschouwburg Velsen met de opera ‘L’elisir d’amore’ van Gaetano Donizetti.

De opera vertelt het verhaal van de eenvoudige boer Nemorino en de rijke landeigenaar Adina. Nemorino is stapelverliefd op Adina, maar zij houdt hem in eerste instantie af. Als de kwakzalver Dulcamara en de gelikte sergeant Belcore in het dorp arriveren, begint de situatie zich te veranderen.

Adina leest het verhaal van Tristan en Isolde voor aan de dorpelingen en Nemorino denkt met behulp van de “toverdrank” Adina voor zich te winnen. De bekende aria “Una furtiva lagrima” is een van de vele hoogtepunten in de opera. Onder leiding van dirigent Marco Bons wordt Donizetti’s (vrolijke!) meesterwerk L’Elisir D’Amore uitgevoerd

Regie en begeleiding
Het koor wordt begeleid door het orkest van de UMA (Utrechtse MuziekAcademie), zowel orkest als koor worden gedirigeerd door Marco Bons. De regie is in handen van Isabel Schröder, die een creatieve invulling aan het stuk heeft gegeven. De hoofdrollen worden vertolkt door vijf professionele operazangers.

Kijk op de website operakoorbelcanto.nl voor uitgebreide informatie en voor kaarten ga je naar de website van de stadsschouwburg: stadsschouwburgvelsen.nl/programma/bel-canto-opera-lelisir-damore