Sportweekend 23-25 februari

Sportweekend 23-25 februari
Pexels: Time Miroshnichenko

In verband met de schoolvakanties nog geen volledig sportprogramma dit weekend.

Bij het korfbal ging de belangstelling uit naar de regionale derby tussen DKV uit IJmuiden en het Beverwijkse HBC. HBC wist deze spannende wedstrijd met 14-15 winnend af te sluiten.

Bij het zaterdagvoetbal stond in de derde klasse A de wedstrijd tussen Stormvogels en IJmuiden op het programma. Na een 1-0 voorsprong bij rust wist Stormvogels in de tweede helft uit te lopen naar 4-0 en blijft door dit resultaat de ranglijst aanvoeren.

In de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal moest VVH/Velserbroek een thuiswedstrijd spelen tegen RKAVIC en dit resulteerde in een mooie 4-1 zege voor de ploeg uit Velserbroek. Eveneens in deze klasse wil het maar niet lukken met Velsenoord. Wederom een fikse nederlaag, dit keer moest men met 6-1 de meerdere erkennen in Van Nispen uit De Zilk.

In de vijfde klasse B moest nummer twee SVIJ een gevoelige nederlaag incasseren in een uitwedstrijd tegen het Heemsteedse RCH. De ploeg uit Heemstede won de wedstrijd met 4-2. Terrasvogels wist in deze klasse een benauwde 2-3 zege te behalen in en tegen Vogelenzang. Het zaterdagelftal van Velsen moest in diezelde vijfde klasse een thuiswedstrijd spelen tegen Germaan/De Eland uit Amsterdam en deze match eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Op zondag 25 februari moesten de rugbyers van The Smugglers afreizen naar Dronten voor een uitwedstrijd tegen Dronten/Bulldogs. Deze wedstrijd werd afgesloten met een mooie 7-69 zege voor de Velsense vereniging, die door dit resultaat de vijfde plaats bezetten met 29 punten uit 12 wedstrijden.

De zondagvoetbalkers van Velsen moesten 25 februari op bezoek bij Hillegom. Na een 0-1 voorsprong door Jimmy Van Dijk wist Hillegom nog terug te komen tot 1-1. Mede door de andere uitslagen in deze poule word het een spannend gebeuren op de ranglijst. Velsen prijkt nu op een vijfde plaats met 23 punten slechts twee punten achter op lijstaanvoerder Kolping Boys.