Aalsmeerder steelt witte leeuw van Telstar

Aalsmeerder steelt witte leeuw van Telstar
Foto: Telstar

Sinds jaar en dag bewaken vier witte leeuwen de toegangspoort van voetbalclub Telstar in Velsen-Zuid. Maar sinds de wedstrijd tegen NAC Breda van vorige week vrijdag mist een exemplaar. Dankzij camera’s en getuigen heeft de club nu een ‘verdachte’ uit Aalsmeer in het vizier.

Het knappe gelijkspel, vorige week vrijdag tegen NAC, was die avond genoeg reden voor de thuissupporters om eens goed door te zakken tijdens de spreekwoordelijke derde helft. “Misschien werd het daarbij haast wel iets te gezellig”, vertelt Telstar-woordvoerder Lon Weijers.

De vier gipsen katachtigen voor de ingang van het 711 Stadion zijn een directe afgeleide van de bijnaam van het eerste elftal, de Witte Leeuwen, en springen daarom nogal in het oog. Zoveel zelfs dat een Telstar-fan besloot een leeuw mee naar huis te nemen.

Camera’s
De supporter in kwestie ging daar alleen niet echt stiekem bij te werk, aldus Weijers: “Er hangen overal op het terrein camera’s, zeker ter hoogte van de hoofdtribune, en daarnaast hebben we meerdere tips gekregen van mensen die het zagen gebeuren.”

Het kostte het de club daardoor nauwelijks moeite om achter de identiteit van de dief te komen. Het zou gaan om een man uit Aalsmeer, die vooralsnog anoniem blijft. De club heeft nog niet direct contact met hem opgenomen, maar kijkt eerst of hij reageert op een algemene oproep op X. 

Erg boos zijn ze in Velsen-Zuid niet op de man, zegt Weijers: “Omdat we snel doorhadden wie het was en zeker weten dat hij het is geweest, kunnen wij de lol er ook wel van inzien. Maar we zien onze leeuw wel erg graag snel weer terug op z’n oude plek.”

Wilskracht
Weijers kan zelfs bewondering hebben voor de overtuiging waarmee de diefstal is uitgevoerd: “Er is best wat wilskracht voor nodig om zo’n standbeeld van 15 kilo mee te zeulen naar Aalsmeer.” 

Mocht de man niet reageren op de algemene oproep op X, neemt de club rechtstreeks contact met hem op. Op 1 maart speelt Telstar weer thuis, tegen de huidige nummer twee Roda JC, dus de dief heeft nog eventjes om het beeld weer terug te brengen. Als mensen voor die tijd in Aalsmeer een witte leeuw tegenkomen, weten ze wie ze moeten bellen.