Meer steun bij hoge energierekening

Meer steun bij hoge energierekening
© Pixabay

De Schouwburg, de Bibliotheek en stichting Welzijn Velsen krijgen wat extra geld voor hun hoge energierekening en/of voor energiebeperkende maatregelen. Velsen had wat geld over.

De prijs van gas is de afgelopen jaren enorm gestegen. Niet alleen voor inwoners en bedrijven in Velsen was dat soms een groot probleem, ook voor ‘maatschappelijke organisaties’, zoals de schouwburg, de bibliotheek en stichting Welzijn Velsen. Vorig jaar besloot de gemeente om dit soort organisaties daar een beetje mee te helpen. De raad reserveerde 200.000 euro en besloot dat elke organisatie maximaal 10.000 euro mocht krijgen. De verwachting was, dat er meer zou worden aangevraagd dan er geld was. Maar wat bleek? Nadat alle aanvragen binnen waren gekomen, was er nog geld over.

Aanvragen gehonoreerd, nog geld over

Daarom heeft Velsen besloten om alle aanvragen te honoreren: ze krijgen wat ze vragen. De Schouwburg krijgt bijna 21.000 euro, de Bibliotheek ruim 45.000 euro en stichting Welzijn Velsen 25.000 euro. En dan nóg is er geld over: 51.000 euro om precies te zijn. Dat schuift Velsen door naar 2024, en ook dan is het geld bedoeld voor tegemoetkoming bij een hoge energierekening óf voor energiebeperkende maatregelen, zodat de rekening minder hoog oploopt.