Energiek Telstar blijft steken op gelijkspel

Energiek Telstar blijft steken op gelijkspel
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Geschreven door Hans Akkerman

Een zucht van verlichting ging er afgelopen vrijdagavond om een uur of 22.00 uur door het stadion heen. De 3-2 zege op Helmond Sport werd luid en massaal bejubeld en wat ook belangrijk was: de vermaledijde laatste plek werd overgedaan aan TOP Oss. De nieuwe trainers van Telstar hadden zich geen betere start kunnen voorstellen.

Vrijdag stond er weer een thuiswedstrijd op de rol. N.A.C. uit Breda heeft ambities maar slaagt er niet in, ook dit seizoen, die om te zetten in klinkende resultaten. Een teleurstellende 10e plek op de ranglijst is natuurlijk niet iets om over naar huis te schrijven. Zou Telstar vrijdag dezelfde intentie en passie tonen als tegen Helmond Sport? Vorig seizoen stond Telstar thuis in minuut 90 nog op achterstand  tegen de ploeg uit Breda ((0-1) maar invaller Quinten van den Heerik sloeg in blessuretijd verrassend tweemaal toe.

Klaterend applaus

Opvallend! Onder  een klaterend applaus verlieten de Witte Leeuwen na afloop het veld. Er was weliswaar niet gewonnen maar de passie en spelvreugde droop er af na een verdienstelijk 1-1 gelijkspel tegen een ploeg die (veel) meer balbezit koesterde maar daar relatief weinig mee deed.

Al na 8 minuten was het raak voor Telstar toen na een corner van de sterk acterende Jayden Turfkruier Danny Bakker vond die tegen zijn oude club spelend de score opende. Het spel was fris en energiek van beide kanten. Op een bal op de paal van Elias Mar Omarsson na creëerde N.A.C. geen uitgespeelde mogelijkheden. Na rust weinig verandering tot een kwartier voor tijd een lepe steekpass (buitenspel?) invaller Tom Boere vond en die eenvoudig 1-1 aantekende. Daarna gingen de ploegen energiek voor de volle winst maar onzorgvuldig afvuren en het te ver doorvoeren van combinaties stonden een winnende treffer in de weg.

Nieuw spelsysteem werkt voor Telstar

Wederom bleek dat het 5-3-2 systeem dat Mike Snoei hanteerde weinig aanvallende impulsen bracht. Met een driespitsensysteem komen de aanvallers meer in hun kracht en met iets meer stootkracht had Telstar opnieuw de winst naar zich toe kunnen trekken. Een aangename constatering op een avond dat zichtbaar bleek dat 2500 voetbalsupporters konden terugkijken op een leuk en vooral uiterst spannend duel!