Deceptie voor Witte Leeuwen

© RTV Seaport / Hans Akkerman

Geschreven door Hans Akkerman

Het werd toch wel de hoogste tijd  dat Telstar weer eens de volle winst zou pakken want op 17 november werden voor de laatste keer drie punten gesprokkeld ( uit bij Den Bosch: 1-4). Dat diende dan te gebeuren in Oss tegen een team dat nog slechter presteert, roemloos onderaan bungelt en in 21 duels nog maar 12 goals het net heeft weten te vinden. Het veld diende nog wel even sneeuwvrij te worden gemaakt op de dag van de wedstrijd maar die klus werd naar behoren uitgevoerd. De mat was echter glad en regelmatig gleden spelers weg.

Het gezicht van Mike Snoei na afloop  verraadde zijn gemoedstand. De 1-0 nederlaag  was tot daar aan toe maar dat topscorer Zakaria Eddahchouri , die overigens in de belangstelling staat van F.C. Groningen,al na 18 minuten geblesseerd moest afhaken, was een dubbele wegtrekker. Vanaf de eerste minuut was het Telstar dat bepaalde, kansen kreeg maar Youssef  El Kachati en Tom Overtoom schoten in kansrijke positie recht op de keeper af. En Oss? Die lieten nadrukkelijk zien dat ze onderstaan met kwalitatief aanvallend ondermaats gepruts. Na rust hetzelfde liedje. Telstar combineerde vaardig maar rond ‘’de zestien’’ te weinig individuele klasse. Hét verhaal van dit seizoen.

Toen eigenlijk beide ploegen zich verzoend leken te hebben met een bloedeloos 0-0 gelijkspel sloeg de gastheer vanuit het niets toe in minuut 88. Een voorzet werd door Ronald Koeman wat ongelukkig verwerkt, twee Velsense verdedigers verzuimden daarna in te grijpen en invaller Konstantios Doutsios pakte het presentje dankbaar en schoot Top Oss naar een onverdiende 1-0 zege toe voor een handjevol thuisfans die de winterse kou hadden getrotseerd.’’ Om moedeloos van te worden. Zoveel kansen en dan ga je ook nog onderuit. Wanneer gaan we eens scoren? Misschien moet ik voorin het anders gaan invullen,’’ verzuchtte een zichtbaar aangeslagen Snoei na afloop voor de camera van NH Sport. Het was dus een avond om snel te vergeten. Een schamel puntje uit de laatste twee duels waarin Telstar kans op kans verprutste miste, spreekt duidelijk boekdelen. Een treurige 19e plek met slechts een schamel puntje voorsprong op Top Oss is niet iets om trots op te zijn to put it mildly!