Helende klanken en twee muzikale waterverhalen in ‘t Mosterdzaadje

Helende klanken en twee muzikale waterverhalen in ‘t Mosterdzaadje
©aangeleverd

Op zaterdag 20 januari om 15.00 uur klinken in ‘t Mosterdzaadje helende klanken. Joke Welboren en Thom Olschansky nemen het publiek mee voor een muzikale ervaring met onder andere kristallen klankenschalen, klankpiramides, mantra zang, didgeridoo en gong. Zowel apart als samen klinken hun helende klanken in kerken, yogascholen, instellingen, huiskamers en scholen. De oude volkeren begrepen toen al de helende werking van klank en gebruikten hun instrumenten tijdens belangrijke ceremoniën. Tegenwoordig is er veel vraag naar deze klanken.

Op zondagmiddag 21 januari om 15.00 uur herleven oude tijden die momenteel actueler zijn dan ooit. Met ‘De terugkeer van een Kanaalgraver’ en ‘Dijkeinde 1916’  brengen verteller Piet Paree, de accordeonist Frank Edam en de bassist Vincent Lamers een muzikale vertelvoorstelling met water in de hoofdrol. ‘De terugkeer van een kanaalgraver’ gaat over de bizarre omstandigheden waaronder het  Noordzeekanaal indertijd door hem en zijn mede gravers met schep en kruiwagen is gegraven.

In ‘Dijkeinde 1916’ neemt de ik-figuur de toeschouwer mee naar Zuiderwoude naar de rampnacht op 13 en 14 januari 1916. Tijdens een harde Noordwesterstorm, gepaard gaande met springvloed, werd in die  nacht zoveel water de Zuiderzee in gestuwd dat op vele plekken rond de Zuiderzee de dijken ook bij Marken doorbraken.

De Santpoortse verteller Piet Paree maakte de teksten en Frank van Edam is verantwoordelijk voor de liedteksten en de muziek. Vincent Lamers zingt en speelt de contrabas.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29 , Santpoort-Noord 023-5378625 www.mosterdzaadje.nl. Vanaf een half uur voor aanvang is de deur open. Toegang vrij, na afloop collecte met richtlijn €10