Luister terug: Peter Bakker over Koninklijk Onderscheiding en Smugglers

Luister terug: Peter Bakker over Koninklijk Onderscheiding en Smugglers
© Foto door Reinder Weidijk

Van de redactie

Tijdens de uitzending van Helden van Velsen van 11 januari 2024 was Peter Bakker te gast in de studio van RTV Seaport. Op zaterdag 6 januari werd een Koninklijke Onderscheiding aan hem uitgereikt voor zijn jarenlange vrijwillige inzet bij rugbyclub The Smugglers.

Peter Bakker was op 6 januari volledig verrast tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de club. “Ik had echt niets in de gaten,” vertelt hij tegen presentatoren Martijn Mewe en Steef Hammerstein.

Bakker werd al in 1976, op 17 jarige leeftijd, lid van Rugby Club The Smugglers. Sinds 1981 trad hij toe tot het bestuur als secretaris en heeft daarna door de jaren heen veel verschillende functies bij de club bekleed. Zo was hij penningmeester, gebouwbeheerder en is hij nog steeds het bekende gezicht achter de bar bij trainingen, wedstrijden en evenementen. Zijn jarenlange inzet is van maatschappelijke betekenis en hij werd daarom benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Tijdens de uitzending vertelt Bakker over de basisregels, het ontstaan en wat er nou zo leuk is aan rugby. Ook kwam de geschiedenis van de Smugglers voorbij, de club vierde in november 2023 hun 50 jarig jubileum, en er wordt nog gewerkt aan een boek rondom het jubileum.

Luister het interview hier terug