Schaatsen in speeltuin de Veilige Haven

Schaatsen in speeltuin de Veilige Haven
© aangeleverd door De Veilige Haven

Sabrina Koster

Een unicum in speeltuin de Veilige Haven in IJmuiden. Deze opent op 10 januari de poorten voor een schaatsmiddag. De speeltuin is net als het omringende duingebied getroffen door wateroverlast. En gezien de vriesperiode is de tuin inmiddels al bedekt met een flinke laag ijs. De vrijwilligers achter de Veilige Haven laten de kans niet voorbij gaan en openen de speeltuin woensdagmiddag eenmalig als schaatsbaan.

De speeltuin is momenteel in winterstop. Zo sluit deze normaal vanaf herfstvakantie tot de voorjaarsvakantie. Maar voor de gelegenheid wordt een uitzondering gemaakt. Martine is vrijwilliger bij de speeltuin en deelt haar enthousiasme over het plan. “We gaan er van uit dat dit de enige keer is dat we dit kunnen doen.” Ze kijkt uit naar een mooie dag.

Van 11.00 uur tot 13.00 uur zijn de kleine kinderen die nog niet naar school gaan welkom, van 13.00 uur tot 17.00 uur is de schaatsbaan ook geopend voor oudere kinderen. Verder is er vrije inloop en wordt er geen entree gevraagd. De winkel gaat wel open met warme chocomel en ander lekkers. Hierna zal de speeltuin weer op 17 februari voor het volgende seizoen openen.