Storm Henk in aantocht, KNMI waarschuwt voor zware windstoten

Storm Henk in aantocht, KNMI waarschuwt voor zware windstoten
Archieffoto storm op zee © Ton van Steijn

Van de redactie

Het KNMI waarschuwt op dinsdag 2 januari voor zware windstoten in de avond en nacht. De windstoten komen uit zuidwestelijke richting en zullen vooral in het noordwestelijke kustgebied hard aankomen. Volgens het KNMI kunnen de windsnelheden zelfs oplopen tot 120 kilometer per uur. Deze windstoten worden veroorzaakt door storm ‘Henk’.

Met een frisse wind en veel nattigheid zal storm Henk als de eerste storm van 2024 het land treffen. Op dinsdagmiddag 2 januari gaat het steeds harder waaien. In de avond en in de eerste helft van de nacht zal de kracht van de wind toenemen, zo kunnen er zelfs zware windstoten voorkomen van 100 tot 120 km/uur.

Code geel
In de meeste provincies van het land is er code geel afgegeven vanwege de storm. Code geel geldt van 20.00 uur op dinsdagavond tot 04.00 uur op woensdagochtend. Het KNMI geeft met code geel aan dat er kans is op overlast bij buitenactiviteiten en risico’s in het verkeer. Daarnaast is er kans op schade aan huizen en gebouwen zoals aan daken. Op de woensdagochtend neemt de wind geleidelijk in kracht af.