Rondleiding Sluizencomplex en ruimere openingstijden

Rondleiding Sluizencomplex en ruimere openingstijden
©aangeleverd

van de redactie

Voor wie een leuk uitje zoekt in de kerstvakantie is het IJmuider Zee-en Havenmuseum een goede keus. Van zaterdag 23 december t/m zondag 7 januari van 13 tot 17 uur is het museum iedere middag geopend. De beide kerstdagen en nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

Er zijn twee exposities te zien: ‘Navigeren door de eeuwen’ en een grote (verkoop) expositie ‘Tijd op Zee’ van schilder Fred Boom, die op woensdag 27 december en zaterdag 6 januari aanwezig is voor een toelichting op zijn werken en het signeren van zijn boeken.

Zaterdag 30 december is het motorendraaidag en draaien in de motorenhal de kleine en grote (scheeps)motoren. Op zaterdag 30 december en zondag 7 januari zijn er rondleidingen op het sluizencomplex, die om 13.30 uur starten in de filmzaal van het museum. Na het bekijken van foto’s en filmpjes over de historie van het sluizencomplex en de bouw van de grootste zeesluis ter wereld gaat de rondleiding verder op het sluizencomplex. Hiervoor geldt verplicht inschrijven via de website van het museum. De rondleiding en/of museumbezoek kan afgesloten worden in het geheel in kerstsfeer ingerichte museumcafé.

Museumjaarkaart is geldig. Adres: Havenkade 55, IJmuiden. www.zeehavenmuseum.nl.