Kerstconcert en jong talent in ‘t Mosterdzaadje

van de redactie

Het Ronsard Trio voert zaterdag 23 december het kerstprogramma Noël, Noël uit. Een herkenbaar en vrolijk kerstprogramma met voor elk wat wils. Uitgevoerd worden de Three Wintersongs van Schoonenbeek, Trios chants de Noël van Martin, de Sussex Carol van Willcocks en een aantal Nederlandse kerstliedjes in een bewerking van Ton Koopman. 

Het ensemble bestaat uit Mariët Kaasschieter – sopraan, Marion Schopman – fluit en Lenie de Meij – harp. Ze delen inmiddels al 10 jaar hun enthousiasme en lichten op aansprekende wijze de werken toe.

Tweede Kerstdag, dinsdag 26 december treden de pianisten Frank van de Laar en Demian Filatov op. Frank van de Laar is hoofdvakdocent piano aan de conservatoria in Zwolle en Amsterdam. Daar maakte hij kennis met een heel jeugdig, maar zeer groot talent: Demian Filatov. Hij werd met zijn 13 jaren toegelaten tot het conservatorium en won hij het Prinses Christina Concours. De twee pianisten, de meester en zijn leerling gaan samen spelen en ook soleren. Op hun programma staan Bach, Chopin, Schumann, Liszt en Dvorak.

Aanvang programma op beide dagen om 15.00 uur.
Toegang vrij. Collecte na afloop met richtlijn van 10 euro