Sportweekend 8 tot 10 december

Sportweekend 8 tot 10 december
Pexels: Digital Buggu

Arie Slagboom

Op vrijdagavond 8 december moesten de heren van volleybalvereniging Smashing Velsen het opnemen tegen Liusna uit Lisse. Deze wedstrijd resulteerde in een nipte 3-2 nederlaag.

Zaterdag 9 december moest DKV het in een thuiswedstrijd opnemen tegen ADOS en de korfbalvereniging uit IJmuiden wist de overwinning van vorige week een goed gevolg te geven door met 12-8 te zegevieren. Ook de dames van basketbalvereniging Akrides moesten zaterdag aan de bak. Zij speelden in eigen huis tegen LC Players. De dames uit Uitgeest werden met een 58-46 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Ook bij het waterpolo mooie resultaten op deze zaterdag 9 december. De dames van VZV namen het in hun wedstrijd op tegen MNC Dordrecht. De wedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst eindigde in een 7-7 gelijk spel. De heren namen het eveneens in een thuiswedstrijd op tegen Z&PC Rotterdam. Deze wedstrijd werd met een 15-10 overwinning afgesloten. De heren van VZV hebben zich door dit resultaat op een keurige derde plaats van de ranglijst genesteld met 18 punten uit 10 wedstrijden.

Bij de zaterdagvoetballers uit onze gemeente ook weer enkele mooie resultaten. In de derde klasse A moest IJmuiden op bezoek bij HCSC. IJmuiden kon na 90 minuten voetbal met een 0-3 zege op zak de terugreis beginnen. Ook voor Stormvogels een uitwedstrijd. Tegenstander was Fortuna Wormerveer. De IJmuidense lijstaanvoerder deed wat zij moesten doen en namen de drie punten mee naar huis door een mooie 0-5 zege. VSV ontving in dezelfde derde klasse het Haarlemse EDO. De mannen uit Velserbroek leden een 0-4 nederlaag. In de vierde klasse B bleef FC Velsenoord nog steeds puntloos. Dit keer trok Wijk Aan Zee met 0-1 aan het langste eind. VVH/Velserbroek moest op bezoek bij buurman Haarlem/Kennemerland. De wedstrijd werd met 10 man en een 3-1nederlaag afgesloten.

In de vijfde klasse B van het zaterdagvoetbal blijft SVIJ het goed doen. Ditmaal moest het Haarlemse DSK met 3-2 hun meerdere erkennen in de ploeg uit IJmuiden. Terrasvogels wist de laatste plaats van de ranglijst te verlaten door in een thuiswedstrijd tegen UNO een 4-3 zege te bewerkstelligen. De mannen van het zaterdagelftal van Velsen zakken helaas steeds verder weg op de ranglijst. Ditmaal werd in een uitwedstrijd met 4-2 verloren van Spaarnwoude.

De dames van handbalvereniging HCV’90 uit Velsen Noord moesten het zondag 10 december opnemen tegen lijstaanvoerder Dynamo. De wedstrijd werd met de cijfers 27-16 verliezend afgesloten.

De zondagvoetballers van Velsen moesten 10 december in de eerste klasse A op eigen veld aantreden tegen VIOS W. De wedstrijd ging met 0-2 verloren dus de drie punten werden meegenomen naar Warmenhuizen. In de derde klasse B van het zondagvoetbal een uitwedstrijd voor VSV tegen Alliance’22 uit Haarlem. De mannen uit Velserbroek werden op een 3-1 nederlaag getrakteerd.

Voor de rugbyers van The Smugglers uit Velserbroek een uitwedstrijd op deze tiende december. Bij het derde team van Amstelveense RC wist men met 5-48 te zegevieren. Door dit resultaat staan de mannen uit Velserbroek nu op dw zesde plaats van de ranglijst met 15 punten uit 7 wedstrijden.