Kerstbomen klaar voor adoptie

Kerstbomen klaar voor adoptie
Een groep vrijwilligers heeft vanochtend bij het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis een vrachtauto met duurzame kerstbomen gelost

Bron: Pieter Vermeulen Museum

Ook dit jaar fungeert het Pieter Vermeulen Museum weer als uitgiftepunt voor duurzame kerstbomen. Belangstellenden kunnen een natuurvriendelijke kerstboom in huis halen. De bomen met kluit komen van een kweker in Leusden en kunnen in januari worden terugbezorgd. Dan worden ze opnieuw geplant.

Op zaterdag 9 december kunnen degenen die al eerder een boom hebben geadopteerd deze komen ophalen tussen 10.30 en 14.00 uur, op het terrein van buurttuin Waterloo achter het museumgebouw.

De nog ‘vrije’ bomen kunnen worden afgehaald op zondag 10 december, tussen 12.30 en 15.00 uur. Daarbij geldt: op = op. Dankzij de vele regen is de kwaliteit van de bomen dit jaar erg hoog, aldus de kweker. De adoptiekerstbomen kosten 33 tot 60 euro (zelfde prijs als in 2022), afhankelijk van de lengte van de boom. Dat is naast 10 euro statiegeld, die je terugkrijgt als je de boom in januari in goede staat terugbrengt.