Loflied op de Maan en het Veldtbergen Trio dit weekend in ‘t Mosterdzaadje

Loflied op de Maan en het Veldtbergen Trio dit weekend in ‘t Mosterdzaadje
©Yvon Moll

Van de redactie

De maan staat centraal in het programma op zaterdagmiddag 9 december in ’t Mosterdzaadje. Het trio Hochscheid-Hochscheid-van Ruth bezingt de maan, symbool voor de nacht, in al haar geheimzinnigheid, donkerte en stilte. Verder is te horen het gloednieuwe werk van Max Knigge. Speciaal voor dit programma schreef hij een nieuwe compositie op een gedicht van Emily Dickinson:“I watched the Moon around the House” voor mezzosopraan, cello en piano.

Het Veldtbergen Trio geeft op zondag 10 december in ‘t Mosterdzaadje een concert met verhalend karakter van Wolfgang A. Mozart, Antonin Dvorak, Carl Reinecke, Franz Strauss en Johann Sobeck.  Klarinettiste Nicole van Jaarsveld, hoornist Henk Veldt en pianiste Angélique Heemsbergen laten horen dat deze bijzondere combinatie van instrumenten prachtige en warme klanken voortbrengt. Het programma eindigt met herkenbare thema’s in het Duo Concertant, variaties op thema’s uit Mozarts Don Juan van Johann Sobeck; een virtuoos spektakel.

Aanvang programma op beide dagen om 15.00 uur.
Toegang vrij. Collecte na afloop met richtlijn van 10 euro.