Opnieuw energietoeslag in 2024

Opnieuw energietoeslag in 2024
© RTV Seaport

Velsen gaat mensen met een smalle beurs ook dit jaar helpen met hun energierekening. Als alle besluiten genomen zijn, volgt begin volgend jaar uitbetaling.

Voor veel inwoners van Velsen zijn de energieprijzen nog steeds aan de hoge kant en heeft de inflatie van het afgelopen jaar er flink ingehakt. Gelukkig mogen gemeenten inwoners met een laag inkomen – tot 120% van de bijstand – helpen met een energietoeslag 2023. Velsen krijgt daar geld voor van het Rijk: ruim 3 miljoen euro. En daar komt nog 1,2 miljoen bij uit het potje voor de energietoeslag voor 2022.

De gemeenteraad moet nog akkoord gaan. Het college verwacht in februari volgend jaar een besluit te kunnen nemen. Daarna wordt de energietoeslag zo snel mogelijk uitbetaald. Houd de berichten dus in de gaten!