Laatste deel Doe Maar special

Laatste deel Doe Maar special

Richard van Dorp

Op dinsdagavond 10 december kan je in de Flashback Party Special luisteren naar het zesde en tevens laatste deel van de Doe Maar Special waarin een eerbetoon aan Henny Vrienten wordt gedeeld.

Op 25 april 2022 overleed zanger en componist Henny Vrienten op 73-jarige leeftijd. “Hij was een geweldige, liefhebbende vader en echtgenoot; een wijze, erudiete man met vlijmscherp gevoel voor humor en taal”, laat zijn familie weten. Henny Vrienten groeide op in Hilvarenbeek. Hij speelde in de jaren ’60 in diverse groepen waaronder de band Les Cruches. Boudewijn de Groot vroeg Henny Vrienten en Ernst Jansz begin jaren ’70 om mee te spelen in zijn begeleidingsband. Hij bracht later muziek uit onder de pseudoniemen Ruby Carmichael (1974) en Paul Santos (1977) en 1980 trad Vrienten toe tot de band Doe Maar, als vervanger van Piet Dekker. 

De band Doe Maar had hits met nummers als Sinds 1 Dag Of 2 (32 jaar), Belle Héléne, Is Dit Alles en Smoorverliefd. De groep ging oorspronkelijk in 1984 uit elkaar, maar kwam sinds een reünie in 2000 toch weer regelmatig bij elkaar. Henny Vrienten begon na Doe Maar samen met ex-Doe Maar leden Joost Belinfante en Jan Hendriks, aangevuld met Fay Lovsky, Jan de Hond en tal van andere artiesten de band The Magnificent Seven. Ook maakte hij samen met George Kooijmans en Boudewijn de Groot deel uit van het trio Vreemde Kostgangers en trad hij op met het gelegenheids trio Aardige Jongens met Frank Boeijen en Henk Hofstede.