Wat zijn de taken van de IJmuider Reddingsbrigade

Wat zijn de taken van de IJmuider Reddingsbrigade

Netty Struijs

Tijdens de live uitzending van het radioprogramma Helden van Velsen zijn vanavond van 17 tot 18 uur Sven van de Goorbergh en Kees Buis van de IJmuider Reddingbrigade te gast in de studio van RTV Seaport.

Beiden zijn lid van het bestuur van de IJRB. Sven is voorzitter en Kees beheert de portefeuille strand en is tevens woordvoerder. De IJmuider Reddingbrigade is één van de ongeveer 160 reddingsbrigades in Nederland. Vanmiddag wordt ingegaan op de taken van de IJRB en wordt teruggeblikt naar activiteiten en incidenten de afgelopen jaren. Uiteraard komen ook de toekomstplannen uitgebreid aan de orde.

Om half 6 wordt gebeld met Lydia Moreira van de Stichting Welzijn. Zij heeft nieuws over de Kerst Rommelmarkt in de Dwarsligger en de Buurtkastjes decemberactie.

De presentatie van het live radioprogramma is in handen van Karel Ockeloen en Netty Struijs en is te beluisteren via de Ether op107,8 FM en te zien via de webcam op Ziggo 37 en KPN 1490.