Kerkje Helmstraat omgetoverd tot pakhuis Sinterklaas

Kerkje Helmstraat omgetoverd tot pakhuis Sinterklaas

Sabrina Koster

Het kerkje in de Helmstraat in IJmuiden is omgetoverd tot een waar pakjeshuis van Sinterklaas voor gezinnen met een laag inkomen uit Velsen. Hier kunnen ouders cadeautjes uitzoeken voor hun kinderen om het Sinterklaasfeest te vieren.

De speelgoedactie wordt voor het tweede jaar georganiseerd door het Sociaal Wijkteam Velsen. De afgelopen weken is er volop speelgoed gedoneerd door inwoners, maar ook door organisaties.
Veel organisaties wensen het doel een warm hart toe, maar ook veel inwoners hebben zich ingezet door als vrijwilligers mee te helpen, of speelgoed te doneren

De inzamelperiode en aanmeldperiode is inmiddels over. Aankomende week zal het speelgoed uitgedeeld worden. Het speelgoed zal zo’n 130 gezinnen verblijden. Alles wat er niet direct weggegeven wordt, zal doorgegeven worden naar andere goede doelen. Zo wordt een deel doorgegeven aan de nieuwe speelbank in Beverwijk en de rest aan peuterspeelzalen.