Koploper vele maatjes te groot voor Telstar

Koploper vele maatjes te groot voor Telstar
© RTV Seaport - Dennis Gouda

Geschreven door Hans Akkerman

Voorafgaand aan het duel tegen koploper Willem II een indrukwekkend eerbetoon aan de vorige week zaterdag overleden Haarlemse voetbalkicoon Ruud Geels die bij Telstar zijn eerste voorzichtige profstapjes zette, de opmaat tot een indrukwekkende club(s)- en interlandcarrière. Willem II is opgebloeid nadat de Belg Peter Maes in Tilburg als oefenmeester is neergestreken. Van een anonieme laagvlieger tot trotse lijsaanvoerder in nauwelijks twee maanden tijd. 

Kon Telstar voldoende weerstand bieden na die hoog uitgevallen 1-4 uitzege in Den Bosch? Een felle zuidwesterwind ( kracht 7)  en ziedende regenval droegen natuurlijk niet bij en het was de vraag welke ploeg het best zou omgaan met de elementen? Na de ‘’politieke storm’’ van afgelopen woensdag was het ook vrijdag alle hens aan dek.

Al na negen minuten profiteerde de gasten van twee misperen van Joey Houweling ( een makkelijk weggegeven corner die vervolgens in een keer door de nemer Nick Doodeman werd verzilverd );0-1. Telstar voetbalde verdienstelijk mee maar creëerde maar niets in het 4-3-3 systeem wat Mike Snoei hanteerde. 

Op het half uur verdubbelden de gasten de score na een zeer vlotte aanval. Jeredy Hilterman schoot klinisch 0-2 binnen. Vanaf dat moment was het over een uit voor Telstar. Ok, Zakaria Eddahchouri tekende toch weer een goal aan op het uur met zijn kopbal ( de eerste uitgespeelde kans!) maar daarvoor hadden Tijs Oosting een Jesse Bosch na messscherpe counters de score al naar 0-4 zien oplopen. De vijfde Tilburgse goal was een beauty. Een juweel van een slotakkoord! Nick Doodeman volleerde van links als een soort van Marco van Basten tegen Duitsland de bal in de verre hoek en legde de 1-5 eindstand majestueus vast.

Dit Willem II was behoorlijk wat maatjes te groot voor Telstar. Degelijk en creatief achterin, veel loop- en passvermogen op het middenveld en voorin pijlsnelle spitsen die constant voor dreiging zorgden. Het is dat Joey Houweling na zijn vroege fout zich prima revancheerde want anders had de score tot wel heel  hoge proporties kunnen oplopen. Na negentig minuten kwam er gelukkig een einde aan de ‘’ Willem II Masterclass’’