Vierhandig piano en de voortelling ‘De granaten armband’ in ’t Mosterdzaadje

Vierhandig piano en de voortelling ‘De granaten armband’ in ’t Mosterdzaadje
©aangeleverd

van de redactie

Zaterdag 18 november komen twee pianisten uit Madrid naar ’t Mosterdzaadje die zich Duo Blauwvingers noemen. Het zijn Mateo Barbagelato en Pablo Alonso. Op zondag 19 november om 15.00 uur voeren de pianiste Irina Parfenova en de acteur Bartho Braat de voorstelling ‘De granaten armband’ op, gebaseerd op de gelijknamige novelle van de grote Russische schrijver Alexander Koeprin. Aanvang 15.00 uur.

Beide pianisten van het duo Blauwvingers begonnen hun carrière samen in Zwolle, waar ze het vierhandig spel ontdekten. Zo ontstond het Duo Blauwvingers. Nu wonen en werken ze alweer jaren in Madrid. Zaterdag komen verschillende stijlen aan bod onder andere Barok en twee stukken van J.S. Bach bewerkt voor quatremains door G. Kurtág.  Verder Fantasie van F. Schubert. Eén van de mooiste en belangrijkste werken uit het vierhandig repertoire Het concert wordt afgesloten met de sonate van F. Poulenc uit 1919.  

Tijdens de muzikale voorstelling ‘De Granaten Armband’ op zondag worden de toeschouwers ondergedompeld in het Russische societyleven van begin vorige eeuw. Het wel en wee van de personages komt tot uiting in dialogen en treffende beschrijvingen. Vorstin Vera wordt aanbeden door een anonieme ambtenaar ver beneden haar stand. Er is liefde die alleen in muziek haar gelijke vindt, daarom klinken er pianostukken van Tsjaikovski, Scriabin, Rachmaninov en Beethoven.

Aanvang programma op beide dagen om 15.00 uur.
Toegang vrij. Collecte na afloop met richtlijn van 10 euro.