De fluit centraal dit weekend in ’t Mosterdzaadje

De fluit centraal dit weekend in ’t Mosterdzaadje
©aangeleverd

van de redactie

Tijdens twee concerten in ’t Mosterdzaadje dit weekend staat de fluit centraal. Zaterdag 4 november om 15 uur treden de fluitiste Dasha Beltiukova en de pianist Vital Stahievitch op. Zondag 5 november verzorg het duo Kaleidoscope het concert.

Dasha Beltiukoya en pianist Vital Stahieyitch vormen een gouden duo dat zowel het podium van het Concertgebouw in Amsterdam als wel dat in Minsk betrad en brengt zaterdag een programma met muziek van Frederic Chopin César Franck en Vaughan Williams. Engelse volksliederen en dansen hoor je terug in de Suite de Ballet van Vaughan Williams terug. De ontroerend mooie Sonate voor viool en piano van Franck, komt in de bewerking voor fluit erg goed tot zijn recht. Het werk zit vol gepassioneerde romantiek.

Zondag 5 november komt het duo Kaleidoscope naar ’t Mosterdzaadje. De fluitisten Katja Pitelina en Reiko Tsuiki vormen samen dit befaamde Zij nemen Asako Uedo mee, die de theorbe bespeelt, de luit met die spectaculaire lange hals.

Ze openen met een trio van Pierre Danican Philidor en vervolgen met Michel Pignolet de Montecla, een trio van Jacques Martin Hotteterre nog een trio van Michel de la Barre en een stuk voor theorbe solo. Katja en Reiko hebben hun opleidingen, inclusief Oude Muziek, allemaal cum laude afgerond. Ze spelen sinds 2006 samen, werken in vooraanstaande barokorkesten, en zijn ook actief als solist en in kamermuziek.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625 Toegang vrij, na afloop collecte met richtlijn van €10.. Half uur voor aanvang is de deur open. Meer info: mosterdzaadje.nl