Laatste vrijdagavondconcert in ’t Mosterdzaadje

Laatste vrijdagavondconcert in ’t Mosterdzaadje
afbeelding aangeleverd

Van de redactie

Zangeres Britta Maria en pianist Maurits Fondse komen op vrijdag 20 oktober om 20.00 uur in ’t Mosterdzaadje. Dit is het laatste concert op vrijdagavond. Vanaf volgende week zijn de concerten op zaterdag- en zondagmiddag.

Het programma bestaat uit Nederlandstalige chansons van het succesvolle album ‘De Omweg’. De teksten zijn van o.a. Ivo de Wijs, Jan Boerstoel, Flip Noorman, Jan-Simon Minkema en eigen geschreven teksten, alle composities van Maurits Fondse. Eén van de vele lovende kritieken over het album kwam van Frits Spits. ‘IJzersterke teksten en muzikaal van een ongekend hoog niveau, Hartveroverend.’

Na de pauze is het Franse chanson aan de beurt met ontroerende en opzwepende Franse Chansons van Brel, Aznavour, Barbara, Gainsbourg, Piaf, Montand, Zaz en Pravi. 

Cello kwartet op zondagmiddag


Het Alma Sola Quartet neemt u zondag 22 oktober om 15.00 uur mee op een muzikale reis door de tijd. Het repertoire is een samensmelting van verschillende stijlen en sferen: van klassiek tot modern. Op het programma staan werken van Luigi Forino, Dowland, Bach, Tsjaikovski, Fitzenhagen en Moór.

De cellisten zijn Alessandro Fornero (Italië), Carlos Maldonado (Spanje), Laura González (Spanje) en Ana Mikuš (Portugal). Het Alma Sola Cello Quartet werd in 2020 opgericht in Rotterdam. Inmiddels zijn ze allemaal afgestudeerd en volop in verschillende orkesten aan het werk.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord tel. 023-5378625. Half uur voor aanvang is de deur open. Toegang vrij, na afloop collecte met richtlijn €10. info: www.mosterdzaadje.nl