Coming Out Day op verschillende manieren gevierd in Velsen

Coming Out Day op verschillende manieren gevierd in Velsen
Foto: © MacSiers Imaging Samen met 54 andere Regenboogsteden tekende Velsen de intentieverklaring om regenbooggemeente te zijn.

Bron: Gemeente Velsen

Woensdag 11 oktober was het Coming Out Day in Velsen. Deze dag symboliseert dat iedereen (openlijk) zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Op diverse gebouwen wapperde de intersekse progress vlag. Om met elkaar in gesprek te gaan over dit onderwerp konden inwoners een gratis regenboogtompouce eten bij Sluis 751, Huis van de Wijk De Dwarsligger en Buurtcentrum De Brulboei.

Bankjes
Dat acceptatie niet vanzelfsprekend is, werd duidelijk na plaatsing van het allereerste regenboogbankje in Driehuis. De bank werd eind september onthuld en in korte tijd tot tweemaal toe beklad. Het bankje staat symbool voor inclusie en nodigt uit om over het onderwerp in gesprek te gaan. Een tweede bankje volgt deze week in Velsen-Noord. De andere woonkernen krijgen op korte termijn een eigen regenboogbankje.

Regenbooggemeente
Velsen tekende in 2018 de intentieverklaring om regenbooggemeente te zijn. Eind september ondertekende wethouder Marianne Steijn op een bijeenkomst in Ede wederom de intentieverklaring met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Velsen blijft zich daarmee ook de komende jaren gericht inzetten voor de emancipatie en acceptatie van lhbtiq+ inwoners.