Ouders en kinderen ontdekken samen techniek tijdens Techport Technologieweek

Ouders en kinderen ontdekken samen techniek tijdens Techport Technologieweek
©RTV Seaport

Netty Struijs

Tijdens het live radioprogramma Helden van Velsen waren programmamanager Daniëlle van der Mark en Theo Koster namens Techport donderdag te gast. Enthousiast vertelden zij over de Techport Technologieweek die van 2 tot en met 6 oktober plaatsvond in de IJmond.

Tijdens deze week werden  2500 leerlingen uit groep 7/8, 1000 leerlingen van het voortgezet onderwijs en 100 leerkrachten in zes verschillende evenementen enthousiast gemaakt voor het werken en leren in de techniek en technologie

Als ouder wil je het beste voor je kind. Een mooie opleiding met garantie op een toekomstbestendige baan en een goed salaris. Daarom is de gratis techniekworkshops  voor ouder en kind tijdens de Techport Technologieweek een belangrijk onderdeel. ‘Ouders spelen immers een belangrijke rol bij het kiezen van een vervolgopleiding voor hun kind’ aldus programmamanager Daniëlle van der Mark.

In bijgaand geluidsfragment is het hele interview te beluisteren. Het programma Helden van Velsen werd gepresenteerd door Steef Hammerstein en Netty Struijs. Het programma is wekelijks op donderdag te beluisteren van 17 tot 18 uur via via de Ether op107,8 FM en te zien via de webcam op Ziggo 37 en KPN 1490.