Spaans-Pools duo en de liefde voor Copin in ‘t Mosterdzaadje

Spaans-Pools duo en de liefde voor Copin in ‘t Mosterdzaadje

aangeleverd

Spaans-Pools duo
De Spaanse pianist Guillermo Castellano en de Poolse violiste Weronika Weiss zijn op vrijdag 6 oktober om 20.00 uur te gast in ‘t Mosterdzaadje. Het duo dat het concert van Duo Khoyajan vervangt. Dit duo Castellaro en Weiss komt voor het eerst naar Santpoort en had direct een programma klaar om het gecancelde concert te vervangen. Ze openen met de gevoelige en meeslepende sonate op.105 van Schumann brengen verder ten gehore het ijzeren repertoire van Brahms en de Legende van de Poolse componist Wieniawski.

De musici zijn begin twintig en heel ambitieus. In hun thuisland Polen en Spanje hebben ze alles op alles gezet voor een muziekcarrière. Dat is zó goed gelukt dat ze beiden aan het Amsterdams Conservatorium konden komen studeren.

Maria Prokofieva en de zielsverwantschap met Chopin
De pianiste Maria Prokofieva gaat op zondag 8 oktober om 15.00 uur een heel pianorecital wijden aan Frederic Chopin. Op het programma staan Nocturnes, Mazurka’s, Walsen en een Polonaise. Dit is haar tweede Chopin recital en hiervoor heeft ze de stukken uitgezocht die de ziel betreffen. Maria Prokofieva voelt zich op alle manieren verbonden met de Poolse pianist die verbannen uit zijn moederland, ondanks succes, toch altijd het gemis voelde .

Chopin is geliefd bij muzikanten en muziekliefhebbers over de hele wereld. Veel stukken zijn herinneringen aan zijn thuisland, dat hij net voor de Pools-Russische oorlog in 1830 op 20 jarige leeftijd verliet.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625
Vanaf half uur voor aanvang is de deur open.
Toegang vrij, collecte na afloop met richtlijn van €10.
www.mosterdzaadje.nl