Toegankelijkheidsmarkt voor iedereen

Toegankelijkheidsmarkt voor iedereen

Netty Struijs

Afgelopen donderdag werd tijdens het live radioprogramma Helden van Velsen gebeld met Els Zorgdrager van het Platform Toegankelijkheid Velsen. Zij gaf een toelichting  op de toegankelijkheidsmarkt die donderdag 5 oktober plaatsvindt.

Deze markt wordt georganiseerd voor ambtenaren, politici en inwoners van Velsen in de Burgerzaal van het gemeentehuis van 13.00 – 16.00 uur. Iedereen is hier welkom die geïnteresseerd is in hulpmiddelen en (sport)activiteiten voor mensen met een beperking.

Diverse organisaties zijn aanwezig om te laten zien welke mogelijkheden er in Velsen zijn hoe mensen met een beperking ook mee kunnen doen aan de samenleving. Of het nu gaat om sportactiviteiten, welzijnsactiviteiten, keukenapparatuur, schaken voor blinden en slechtzienden of hoe u afspraken kunt maken op de website van Velsen. Ook is er iemand van het WMO loket aanwezig  om u informatie te geven over het aanvragen van bijvoorbeeld hulpmiddelen.

Om 14.00 uur is er een ervaringswandeling voor geïnteresseerden, om bewust te zijn welke obstakels mensen met een beperking tegenkomen  tijden een wandeling. De middag wordt georganiseerd door het Platform Toegankelijkheid. Bezoek ook eens de Facebookpagina van Platform toegankelijkheid Velsen!

In bijgaand geluidsfragment is het interview met Els Zorgdrager te beluisteren