Sportweekend 29 september tot en met 1 oktober

Sportweekend 29 september tot en met 1 oktober

Arie Slagboom

Hier de resultaten van het afgelopen sportweekend op een rijtje.

Op zaterdag 30 september hebben de voetbalclubs uit de gemeente weer hun competitieprogramma afgewerkt. In de 3e klasse wist Stormvogels in een heuse derby de mannen van IJmuiden met 0-4 te verslaan. Jose Leone wist in deze wedstrijd twee maal het net te vinden. In de 4e klasse bleef Velsenoord nog steeds puntloos. De thuiswedstrijd tegen Van Nispen uit De Zilk werd met een 0-3 nederlaag afgesloten. In dezelfde 4e klasse behaalde VVH/Velserbroek het eerste punt door in een uitwedstrijd RKAVIC op 2-2 te houden. In de 5e klasse bleef Terrasvogels puntloos. De wedstrijd tegen Vogelenzang werd met 1-2 verloren. SVII wist in een doelpuntrijke wedstrijd RCH uit Heemstede met een 7-4 nederlaag huiswaarts te sturen. Raymond Mutebi wist in deze wedstrijd drie maal te scoren. Door deze zege heeft SVIJ zich fier aan kop van deze afdeling geplaatst. De zaterdagvoetballers van Velsen wisten in een uitwedstrijd tegen het Amsterdamse Germaan/De Eland een 0-0 gelijkspel te behalen.

De zondagvoetballers van Velsen, uitkomend in de 1e klasse,  behaalden 1 oktober een 3-3 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Hillegom. In de 3e klasse van het zondagvoetbal moest VSV op bezoek bij Bergen. Deze wedstrijd werd afgesloten met een 3-2 nederlaag voor de mannen uit Velserbroek.

De dames en heren van volleybalvereniging Smashing Velsen zijn dit weekend ook weer aan de competitieverplichtingen begonnen. De dames moesten het vrijdag 29 september opnemen tegen het 7e team van het Haarlemse Spaarnestad en gingen met een 4-0 nederlaag weer huiswaarts. De heren daarentegen wisten een 3-2 zege te behalen tegen het 3e team van VCS.

De rugbymannen van The Smugglers uit Velserbroek wisten de winst van vorige week niet voort te zetten. Op zondag 1 oktober werd met 69-19 verloren in de uitwedstrijd tegen het tweede team van Hilversum.

De handbaldames van HCV’90 uit Velsen Noord moesten zondag een uitwedstrijd spelen tegen Hugo Girls uit Herhugowaard en moesten helaas met een nipte nederlaag van 19-17 op zak de terugreis maken.

De dames en heren van hockeyvereniging Strawberries uit Driehuis hebben dit weekeinde een net resultaat geboekt. De dames wisten zondag 1 oktober in hun thuiswedstrijd de dames van Purmerend op 0-0 te houden. De heren speelden eveneens een thuiswedstrijd en moesten het opnemen tegen Catwijck. In deze wedstrijd wisten de heren van Strawberries de tegenstanders met een 2-1 nederlaag huiswaarts te sturen.

DKV blijft in het korfbal aan de winnende hand. De derde zege was afgelopen zaterdag een feit en Purmer werd met een 14-5 overwinning aan de zegekar gebonden. De dames en heren van basketbalvereniging Akrides wisten dit weekeinde hun wedstrijden winnend af te sluiten. De dames wisten een benauwde 51-50 zege te behalen tegen de dames van Virtus. De heren behaalden hun eerste overwinning en wisten met een keurige 75-56 te zegevieren tegen Arriba.

Bij het waterpolo hebben de heren van VZV hun wedstrijd tegen Njord met 11-9 verloren. De dames van VZV hebben hun wedstrijd winnend afgesloten. SWOL 1894 moest met 8-10 het onderspit delven.