Zwervertjes verwennen op dierendag

Zwervertjes verwennen op dierendag
Kitten Vijfje van zwerver tot huiskat

Aangeleverd

Op woensdag 4 oktober is het Wereld Dierendag en de vrijwilligers van Stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden zijn druk bezig met de voorbereidingen daarvan. Want natuurlijk willen ook zij ‘hun’ zwervertjes een keer verwennen met wat bijzonder lekkers!  De stichting, die geheel afhankelijk is van giften, heeft weinig budget voor extraatjes als kattensnacks en snoepjes. Maar ook dure producten als wormenmiddeltjes en dieetvoeders staan op het verlanglijstje. Om de populatie gezond te houden, en tevreden, zijn deze zaken regelmatig nodig. Daarom gaan de kattenverzorgers zaterdag 30 september op pad.

“Zaterdag staan we bij tuincentrum Welkoop, op de Hagelingerweg in Santpoort-Noord. Ieder jaar rond Dierendag houden we daar een inzamelactie. We vragen klanten van het tuincentrum om op de dierenafdeling iets voor onze organisatie aan te schaffen. Dat kan een blikje kattenvoer zijn van 0,50 cent of een zak dieetbrokken van 20 euro. We kunnen alles gebruiken, van kattenbakkorrels tot voer!”

De stichting, die niet alleen verwilderde populaties zwerfkatten castreert en bijvoert maar ook een opvang heeft voor gewonde en onplaatsbare (zwerf)katten, staat bij de ingang om de goederen in ontvangst te nemen op zaterdag 30 september tussen 12 en 16 uur.

De stichting bestaat inmiddels ruim 20 jaar en heeft al honderden katten en kittens gered. Door consequent te castreren is het havengebied vrijwel ‘zwerfkatvrij’. Maar in de opvang in Velsen-Noord is het drukker dan ooit. “We hebben momenteel een wachtlijst. Er is ontzettend veel vraag naar opvangplekken waar onplaatsbare katten permanent kunnen wonen. In relatieve vrijheid want bij ons zit niets in hokjes opgesloten. Het is schrikbarend hoeveel kittens en katten tussen wal en schip vallen en nergens terecht kunnen. Dit jaar lijkt het zelfs erger dan voorheen.”

En juist met een volle opvang is het zo ontzettend belangrijk dat alle dieren gezond zijn, parasietvrij én gelukkig. Want stress is juist bij katten de grootste boosdoener als het gaat om problemen als onzindelijkheid of agressie.  Kom ook langs bij Welkoop zodat de kattenstichting op Dierendag 150 kansloze katten net iets meer kunnen verwennen. Kunt u niet komen maar wilt u wel iets extra’s geven dan kan dit via NL85INGB0004761772 tnv St. Zwerfkatten IJmuiden ovv Dierendag.