Thrillertour gestart in Bibliotheek IJmuiden

Thrillertour gestart in Bibliotheek IJmuiden

Sabrina Koster

Een spannende avond op woensdag 20 september in de Bibliotheek IJmuiden. De avond stond volledig in het teken van thrillers vanwege de start van de Gouden Strop Thrillertour. Schrijvers John Kuipers, Jeroen Windmeijer en Lex Noteboom waren aanwezig en spraken over hun boeken en het genre thriller.

Tijdens de Gouden Strop Thrillertour staan in september en oktober tien bibliotheken verspreid over Nederland in het teken van de Nederlandse thriller. Bibliotheek Velsen en Stichting NBD Biblion biedt de Nederlandse thrillerschrijvers met deze tour een podium. En de tour startte in Velsen.

John Kuipers won dit jaar de Gouden Strop 2023, een prijs van NBD Biblion voor het beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende boek. Kuipers won de prijs met zijn boek ‘Musserts schaduw’, wat duikt in een stukje geschiedenis in Den Haag in de zomer van 1940.

Bekijk hier een deel van het interview met John Kuipers terug:

Bekijk hier een langere opname van het vraaggesprek met de drie auteurs. In een geanimeerd gesprek vertellen zij over hun boeken en de totstandkoming daarvan.